Operation

Bomb Patrol 2: Evolution

2015.06.22.

Alapvetően nagyon nagy kedvel indultunk neki az útnak, nagyobb létszámmal, mint tavaly. A tavalyi játék annyira tetszett még a sok eső ellenére is hogy alig vártuk, hogy újra, felállítsuk sátrainkat a Panjab Camp Echo szakaszának fenntartott helyén.
Érkezés után profi beléptetés akár csak tavaly, gördülékenyen, kronózással mindennel. Felállítottuk a stárakat, kipakoltunk. Első este Dynamic és Curtis élő koncert…elment egynek. (Tavaly Ganxtáék azért ezerszer nagyobb hangulatot csináltak). Jól éreztük magunkat.

Szombat reggel eligazítás. A szervezők elmondták, amit el kellett kiemelve, hogy ez a játék inkább arról fog szólni, hogy mi cselekedjünk magunktól és alakítsuk magunknak a játékot. Valószínüleg a LARP élményt mi itt értettük félre.
…még mielőtt bárki is megsértődne, vagy elkezdődne a fölösleges okoskodás ez a mi személyes véleményünk. Értem én, hogy LARP meg minden... nekünk el kellett játszani egy Amerikai katonát, aki Afganisztánban szolgál és várja a parancsot. Csak a parancs az egyszerűen nem akart jönni. Nem tudtuk mikor mi történik.. egyszerűen a századparancsnokunk se tudta hányadikán van elseje. Volt, hogy úgy osztott feladatot, hogy hát most nem igazán van, mit csinálni menjünk el addig meg vissza…ez persze nem az ő hibája. Számomra fejetlenség volt az egész. DE! Lehet csak én vagyok túlságosan hozzászokva, hogy ha már katonásdit játszunk akkor parancs szerint hajtunk végre tevékenységet és nem magánakciózok, hogy játékot csináljak magamnak.

Amit még ki szeretnék emelni és egyszerűen katasztrofális volt. Éjszakai játék. Hát én még egy helyen ennyi szabálytalanságot nem láttam az életben. Egyet fogok kiemelni, ami kicsapta a biztosítékot ezután mentem inkább lefeküdni :D Támadjuk a bank környékét. (persze nincs parancs csak úgy menjünk arra nem tudjuk mit miért teszünk) Az út mentén voltak felhúzva azok a kis lőszeres ládából tákolt viskók amik nyújtottak némi fedezéket. Beálltunk egy mellé hogy felmérjük a helyzetet. Erre odaszalad mellénk egy haver és még mielőtt átnéztük volna az ”épületet”, felállt lábujjhegyre, belógatta a SCAR-t és bepumpált kb 150 traceres BB-t. Nem foglalkozott ő azzal hogy célozzon, vagy azonosítson célpontot mielőtt az elsütőt meghúzza. Tronixxal egymásra néztünk egy egyszerűen lefagytunk. Egy haver odaszólt a srácnak hogy hát ez azért nem kéne (persze olyan kedves módon mintha egy kiscicának öntene tejet) és mint kiderült a kolléga külföldi játékos volt. Én úgy gondolnám, hogy ha már idelátogat kicsiny hazánkba valaki airsoftozni, akkor az itteni szabályok szerint működjünk. Ez csak egyetlen egy dolog volt ezek mellett rengeteg szabálytalansággal találkoztunk, de vérszemet kapott az esti játékon a társaság. Volt, ami belefért volt, ami nem.

Vasárnap megtámadta a PMC az amerikai bázist. Persze lövésünk sincs, hogy miért mert nem vagyunk tájékoztatva a játék menetéről, mi miért történik. Na, ott aztán volt darálás! Annak ellenére, hogy el lett mondva többször is hogy a bázisok kerítése átlőhetetlennek minősül ne lövöldözzünk át rajta, azok ellenére jött az áldás. Mi már ekkor pakoltunk össze és csak röhögtünk, hogy egy két ember mit művel. Cuccot kivisz a kocsiba és indulás haza ebből ennyi épp elég volt.

Nem mondom, hogy ez a játék rossz volt. Talán picit nagyobb odafigyelést igényelt volna a szervezők részéről és a játékostársakéról is. Valószínűleg csak mi nem találtuk meg a számításunkat az effajta LARP játékokba. Tisztelet azoknak a korrekt játékostársaknak, akikkel lehetett egy jót hülyülni, azoknak, akik segítették a pálya kiépítését és mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a rendezvényhez. Mi vegyes érzelmekkel távoztunk de ahogy az elején kiemeltem ez csak a mi véleményünk.


Ki ízelítő, egyeseknek mit jelentett az arisoft


Bomb Patrol 2: EvolutionBomb Patrol 2: EvolutionBomb Patrol 2: EvolutionBomb Patrol 2: EvolutionBomb Patrol 2: EvolutionBomb Patrol 2: EvolutionBomb Patrol 2: EvolutionBomb Patrol 2: EvolutionBomb Patrol 2: EvolutionBomb Patrol 2: Evolution

Hozzászólások