Operation

Bombák Földje 7 - BLACK GOLD

2016.06.05.

Elől járóban annyit hogy minden számunkra furcsa szervezésbeli, illetve játéktechnikai dolgot már a helyszínen megbeszéltünk a szervezőkkel, ezért nem is fogok mindent pontról pontra leírni.

Csütörtök délben indult el a csapat 2 autóval és 6 fővel Nyíregyházáról. Nem kapkodtunk de így is kapunyitás előtt értünk oda, parkolóban már ismerős arcok fogadtak minket, az Ivektusz Airsoft Team (I.A.T) tagjai. A szervezők jelezték, hogy elindul a beléptetés illetve a pakolás. Regisztráció, koronó könnyedén ment, ahogy illet minden rendben zajlott. Szervezők biztosítottak jártművet a bepakolásra.

Felértünk a „Grand Hotel”-be megindult a bázisépítés, sátrak felállítása élettér kialakítása. A hangulat tök jó volt, mentek közbe a poénok, ismerkedtünk a többi játékossal. Első este alig 20 fő táborozott le a PMC bázison. Eligazítás után az OPK kiosztotta az első esti feladatokat. A Raven a Zsivány1-es hívójelet kapta. Feladat: a VIP személy (technikus) kísérete az olajkutakhoz és azok biztosítása a kitermelés idejéig. A helyiek néha megjelentek, de kb zavartalan volt a küldetés.

Ezután még az éjszaka folyamán lázongás tört ki az olajkutak mellett úgyhogy Geronimo kiadta az utasítás biztosítsuk a területet. Lementünk addigra már beérkezett egy USA raj is akik átvették. Egy darabig megfigyeltünk aztán kaptuk rádión az infót, hogy lezuhant egy amcsi helikopter a katonák nem tudják kimenteni a pilótákat tűz alatt vannak. Kibontakoztak az első kontaktok. (Itt találkoztunk először távoli cimborákkal a Grim Reapers csapatával, öröm volt velük küzdeni teljesen korrekt játék volt) A Zsivány1-es bement lefogtuk az ellenséget, aztán a Zsivány kettes kihúzta a pilótákat, hordágyra fel és már el is tűntünk. Az első este csillagos ötös, nagyon jó élményekkel gazdagodtunk.

Amit kiemelnék még! LARP. Mi úgy gondoljuk, hogy a LARP nem azt jelenti, hogy azt csinálok, amit akarok. Van egy történeti szál, egy adott világ, amiben el kell helyezni a karaktert. (ezt több mint 10 év papír alapú szerepjátékozás után merem biztosan állítani, MAGUS, Shadowrun stb…) Airsoftban úgy gondolom, hogy egy bizonyos szabályrendszer behatárolja a dolgokat. Nekünk, mint PMC-nek utasításba volt adva hogy mi vagyunk a kemény srácok, az arabok nem érdekelnek, ha támadólag lépnek fel lőhetünk. Kiemelném azt a szitut mikor letelepítettünk egy olajkutat. Ott már a faluból rálőttek a technikusra, ki kellett menekíteni és kihátrálni a szituból, hogy nehogy az legyen, hogy lemészároltuk a falut (ahonnan amúgy lőttek). Kb 50 méterre hátramentünk és néztük mi történik. Az egyik arab odament a kúthoz és matatott. Mesterlövész kolléga mellettem lelőtte. Aztán megindul a sírás, hogy miért kellett lelőni. Azért mert az a mi kutunk, biztosítani kellett és te a közelébe mentél. Ez volt a parancsunk. Egyértelmű hogy bombát telepítettél. Nem véletlenül vannak kint a táblák, hogy ha 100m-nél közelebb jössz, lövünk. Egy békés arab lakos nem igazán mászkál USA által telepített cuccok közelébe, illetve ha fegyverest lát fülét farkát inkább behúzza. Viszont a pokolgépes robbantások az IED-ek nagyon jól mentek le a kalappal. Ha én arab lettem volna, egy ilyen robbantással egybekötött rajtaütést szervezek, mondjuk akkor, amikor épp az olajt szállítjuk vissza a bázisra.

Ha már LARP! Péntek este álruhában beszivárogtunk az arab lakosok közé 3-an. Több emberrel is beszélgetve a napi dolgokról, honnan tudunk fegyvert beszerezni, ki jelenleg az elnök, ki az egyes falu vezetője. És a kecskeb**ók még észre sem vették ;)

Idéznék a játék kiírásból: ,, A játék a 4 nap alatt folyamatosan menni fog, nem lesz megállás, ennek megfelelően kötelező a szemüvegben alvás…Főzés, tűzrakás a kijelölt helyeken lehetséges, amennyiben valaki hoz ehhez felszerelést, de csak akkor, ha emiatt a játék nem szakad meg; tehát a főzőcskéző raj ugyanúgy támadható, gondoskodniuk kell a saját maguk megvédéséről.”

Na úgy látszik hogy eddig a pontig nem jutottak el sokan a játék kiírásban. A beszivárgás után utasításba kaptuk, hogy támadjuk meg az éjszaka leple alatt a 3 PMC rajjal. Mi mint beépült emberek körbe néztünk láttuk, hogy konkrétan nincs védelem és szóltunk, hogy jöhetnek a srácok. Miután több embernek sem sikerült a csendes dobatás szabályát értelmezni (mert ő most nem ér rá ?) ezért elindult a lövöldözés. A sírás ellenére kulturált módon tracerrel, villantással…és aztán minket küldtek el az édesanyákba, hogy ők off game-be vannak, mert esznek. Erre utólag azt kaptuk válaszul hát miért nem mentünk be és szóltunk rá mindenkire, hogy jó akkor most le vagytok lőve és kész. Talán azért mert ez egy Airsoft játék volt…

Az USA és a PMC oldalon a leírás szerint is a MILSIM elemek voltak a hangsúlyosabbak. Tehát parancsot kapok és megoldom. A problémát még a helyszínen tisztázták a szervezők és a játékosok is mellesleg nem volt különösebb szócsata belőle.

Mi vegyes érzelmekkel, viszont néhány jó élménnyel tértünk haza. Az időjárás kegyes volt hozzánk végig jó idő volt. Köszönjük a játékot a szervezőknek és minden játékostársnak, akik benne voltak a buliba!


Bombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLDBombák Földje 7 - BLACK GOLD

Hozzászólások