Operation

Groznij 95

2014.06.15.

Szombat délelőtt indulás Kunmadarasra. Személy szerint én Kormival és Bikerlaceeval utaztam a Raven többi tagja (bár nem sikerült a legnagyobb létszámmal részt venni) másik autóval indultak ”vidékről”. Ahogy az lenni szokott végig röhögtük az utat, sztorizgattunk hülyéskedtünk. Érkezéskor már Rotyi, Trucker és Otvosa a helyszínen voltak. Robiék megkértek, hogy segítsünk Kormival a beléptetés lebonyolításában. Megérkeztek a játékosok mindenki beregisztrált gyorsan letudtuk az adminisztratív jellegű dolgokat. Elmentünk az Orosz HQ számára kijelölt épületbe lepakoltuk a cuccainkat szétnéztünk a terepen, tanulmányoztuk a térképet. Másodjára jártunk Kunmadarason, de első alkalommal a mostani terület el volt zárva szóval nem tudtuk minek hol van, bejárata honnan lehet megközelíteni. Bikerlacee volt az oldalparancsnokunk. Megérkezett gyorsan megvolt az eligazítás, rendbe szedte a rajokat megkaptuk a feladatokat. A Raven raj a következő képen állt össze: Tronix, Alycee, Osok, Kormi, és jómagam. Hozzánk csapódott még Merlin és Ronin akiknek innen is hatalmas pacsi egy élmény volt együtt zúzni velük. Felderítés volt az első feladat. Épületek átvizsgálása tárgyak felkutatása az ellenséges mozgás megfigyelése. Végre éreztem azt a csapaton, hogy együtt mozgunk szépen, ahogy kell, egymást fedezve a játékkal együtt élve. (természetesen a jó hangulat az mindig megvolt egy két helyen a röhögéstől elég hangosak voltunk :D) Megvolt az első kontakt. Minimális veszteséggel kipucoltunk 2 épületet és haladunk tovább. Ahogy a történet alakult egyre több harci helyzet bontakozott ki néha mi kaptunk nagyot néha a csecsenek. Végig zúzás, hajtás. A rádióban kaptuk az infot menjünk a kijelölt épülethez. odaértünk Biker már ott volt mondta, hogy vegyünk fel pozíciót meg kell védeni az épület előtt álló aknavetőt. Mindenki elhelyezkedett. Vártunk vártunk… 1 cigi még 1 cigi a kezdeti megfeszülés alább hagyott. Nem tudom, hogy tudatos volt-e vagy csak szimplán lassan rendezték soraikat a csecsenek de hirtelen a semmiből jött a támadás. Óriási élmény volt küzdeni abban az épületben. Mivel a játékon volt BB limit ezért nem locsolhattunk össze vissza ésszel kellett játszani. Fogytak a medic szalagok, fogyott a BB a csecsen erők pedig csak jöttek… talán 1,5 óra majdhogynem masszív támadás után végül elfogytunk elbuktuk az aknavetőt. Kezdett sötétedni. Mivel eddigi játékok során nem volt jó tapasztalatunk az éjszakai játékkal kapcsolatban kicsit félve álltunk az egész elé. Na de hát ez van tolni, kell. Eddigi legpozitívabb csalódásom az airsofton belül. Minden ott lévő játékos előtt le a kalappal, hogy ilyen korrekt, normális módon oldották meg az esti harcokat. Nem volt kiabálás, anyázás jókat röhögtünk és nagyon jól éreztük magunkat. Kiemelnék egy pár dolgot, ami szerintem példa értékű (elnézést, ha nem név szerint említek mindenkit, vagy ha esetleg rossz névvel írom).
 

- Beszorultunk egy épületbe a folyosó két végéről lőttünk egymást egy-egy szobából az illetővel, ha jól emlékszem Corvussal. Mivel már sötét volt villogtunk egymásra pörgött a dolog lőttük egymást Corvus egyszer megszólal, hogy szerinte megvolt lehet, hogy pattant, de úgy érezte, hogy találat. Teljesen korrekt dolog köszönöm szépen :)


- tornaterem kb 4vs4 felállás. Én és Trucker már narancs sapiban ültünk az épület előtt, szóval külső szemlélőként néztem az eseményeket. Az épületben a Raven megmaradt tagjai, a Lima7 raj próbált bejönni. Ment a lövöldözés egyik másik oldalról is estek el az emberek. Az egyik srác (már meg nem mondom, hogy ki) jelezte hangosan, hogy a fegyvere elakadt csak azért lő sorozatot, hogy helyre jöjjön, félre értés ne essék. Ez megint kelleme csalódás volt. Előrelátóan jelezte, hogy gond van, ne legyen az, hogy sorozatot lő, épületben ne legyen gond.


- ami személyesen engem érintett. Mivel az EBR-em jelenleg darabokban hever az ágynemű tartóban ezért egy SA Sar10-es springes puskával játszottam napközbe, valamint egy NBB berettával. Az éjszakai játékon a beretta kapott egy zseblámpát. Viszonylag sok embert sikerült elkapni vele. Lehet, én gondolom túl a dolgot, de annak a kis gázos pisztolynak nincs olyan nagy ereje és mégis tisztességes találat megadások voltak olyan távokról is amiről az se gondoltam volna hogy el lő addig


Az esti játékról még egy nagy sztori van, amit ha nem írok, le Kormi keresztre feszít :D Az egyik épületet, míg egy másik raj átvizsgált mi kívülről biztosítottunk a vaksötét utcáról. Halottunk hogy mögöttünk egy nagyobb társaság susmorog, jönnek felénk. Egyre közelebb értek mire Kormi mellé keveredtek, aki észrevette végre, hogy ellenségekről van szó…egy lövés nélkül 5 (de a monda szerint lehet, hogy 6) ember sikerült elintéznie annyi felszólítással, hogy Te is megvoltál, te is…meg te is. Hát had ne mondjam milyen fejet vágott a másik csapat :D Illetve hogy utána e mennyit is nevettünk. Kormitól ezt a történetet szerintem még évezredek múlva is hallgathatjuk :P


Az éjszakai játék végével visszatértünk a HQ-hoz. megvacsoráztunk még azért hasfájásig röhögtük magunkat aztán alvás. Másnap reggel arra számítottunk, hogy álmos fejekkel fogunk találkozni, hogy majd csak lődörgés lesz. DE ez nem így volt. Második nap talán még nagyobb zúzás volt. Mivel a történet úgy alakult ezért nekünk kellett agresszívabban előre nyomulni. Nagyon nagy csaták alakultak ki. Beszorultunk egy épületbe másik kettő között. Két oldalról tartottak minket tűz alatt. Konkrétan olyan sokáig tartottuk a helyzetet, hogy Osok üres tárakkal ijesztgette a támadókat, mert elfogyott a BB. Hatalmas élmény volt mikor már az utolsó pisztoly tárakat is egymás között dobálgattuk kinek mikor volt rá nagyobb szüksége.


Összegezve: számomra ez volt az év játéka. Nem csak a helyszín, a történet, a szervezés miatt, hanem mert egy nagyon korrekt, intelligens társaság jött össze, akikkel élmény volt együtt játszani. Hatalmas respekt Rotiynak és Bikernek a szervezésért és hogy beáldozták magukat újra csak, hogy mi jól szórakozzunk. Remélem hogy még lesz ilyen rendezvény a térségbe, hasonló társasággal és hangulattal. Kellemesen fárasztó játék volt :)
 

Blacky


Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95Groznij 95

Hozzászólások