Operation

Kubai rakétaválság

2014.05.05.

Előjáróban annyit hogy minden tiszteletünk a szervezőké, amiért ilyen színvonalas játékot hoztak össze! Bármilyen kritikát, amit alant esetlegesen megfogalmazok, kizárólagosan a játékostársaimnak szól!


Reggel kelés, találkozó Kormi rajparancsnokkal, illetve Bikerlacee Szakaszparancsnokkal és indulás Kunmadárra! Sajnos a késői szervezkedésünk miatt csak Tronix és jómagam tudtunk részt venni a játékon. Az út a szokásos jó hangulatban telt ne kelljen ecsetelnem.


Érkezés beléptetés teljesen pöpecül működött le a kalappal. A kronózáson gördülékenyen, gyorsan túlestünk a parkolóban volt hely bőven felpakolni a cuccainkat. Megkaptuk a térképet irány a Szovjet HQ. Mivel először voltunk Kunmadarason játszani, ezért gyorsan belöktük a lomot aztán nagyjából szétnéztünk a bázis környékén megpróbáltuk beazonosítani az épületeket. Hihetetlen jó a pálya már alig vártuk a kezdést. Szakaszok, rajok a parancsnokokkal elől szépen felálltak, aztán Trucker megtartotta az eligazítást, elmondta a szabályokat. Talán másodjára találkoztam azzal, hogy igenis kérte mindenkitől, hogy emelje fel a találatjelzőjét (bár volt mindenkinél volt aki elfelejtette használni a játékon). A szakaszparancsnoktól megkaptuk a feladatot és irány a csata. Egy rajban szolgálhattam Tronix-al, Kormival és Dzsanával akit innen is üdvözlök! Nagyon jó kis csapat volt annak ellenére, hogy most először játszottunk így együtt ilyen felállásban, jól mozogtunk együtt megvolt az összhang. Indult a buli feladatok, feladatok után, pörögtünk végig. Mivel elég nagy a terület jó pár km gyalogoltunk. A rádió kommunikáció (eltekintve attól, hogy egyszer valaki ráült a PTT-re egy hosszabb időre) szerintem teljesen jól működött. Mivel több raj volt egy csatornán minimalizáltuk a forgalmat. A parancsnokok érthetően adták tovább az utasításokat. A feladatok jól ki voltak találva, mindennek meg volt az értelme (bár néha nem vágtuk, hogy mi) de a végén összeállt a kép. Mivel egy közel 160 fős rendezvényről beszélünk, így elenyésző volt, de elő fordultak szabálytalanságok is. Ez szimplán a játékosokat minősíti: 300bb limit azért van, hogy ne legyen eszetlen locsolás, aki ezt nem tudta betartani hát, no comment…speciel találat meg nem adással nem nagyon volt dolgunk, viszont ha van találat jelző akkor találat esetén tessék ordítani valamint felrakni azt hogy a támadó lássa mi a szitu. (személyes tapasztalat az, hogy mikor meglövik, nem tud ordítani, hogy MEGVOLT! Viszont ha tovább lövöd, a káromkodás az már megy hangosan :) ) Ezen felül egy nagyobb dologba ütköztünk: zárt ablak kb 10cm-es kitört részén képes volt levarrni 4 embert az illetékes. Ezt nem akarom kommentálni mivel sajnos még így napokkal a játék után se tudnám kulturáltan megtenni, ha az elkövető olvassa (bár elméletben nem tudott magyarul) akkor kérem, legközelebb viselkedjen sportszerűbben.


Ezt a pár apró dolgot félre téve a játékot nagyon élveztük, igaz a nap végére esett egy kis eső, de talán addigra a sztorit is kijátszottuk. Még egyszer hatalmas respect a szervezőknek és a fair módon játszó, csapattagoknak, ellenségeknek. A Raven raj nevében kijelenthetem, hogy óriási játék volt! Várjuk a következő alkalmat ahol mindenképp ott leszünk, nagyobb létszámmal!


Blacky


u.i.: a képeket még mi is várjuk :D
 


Hozzászólások