Operation

Poldawia

2014.03.15.

Az elején tisztázzuk, hogy a szervező kedves barátunk, ennek ellenére megpróbálunk nem elfogultak lenni a kis összefoglalónkban!

Külön öröm volt számunkra, hogy végre teljes létszámmal sikerült egy játékon megjeleni, ahol két új tagot és egy vendégjátékost is köszönthettünk. Üröm az örömben, hogy a megduzzadt rajlétszámot nem sikerült megfelelően koordinálnunk, ezért kevésbé voltunk hatékonyak. Mindehhez jött még az is, hogy Blacky és én egy külön kétszemélyes rajban sniper, spotter párosként külön feladatokat láttunk el a játék elején, így nem tudtuk betölteni az irányítók szerepét. A hangulat kedvéért nem voltunk restek egy kis „sminket” is feltenni. Külön jól esett, hogy többen is kiemeltek bennünket, hogy szépen dolgoztunk az erdőben. Bár én nem voltam biztos a tűzparancsban, így az első akcióban kilőttek, Blacky csak ezen játékra beszerzett ghillie-je megtette, amit kell, árnyékként mozgott a fák közt és sikeresen leszedte mindkét támadót és a később érkezett utánpótlásban is veszteségeket okozott.

A játék elején a másik rajt - akik a lőszer - és fegyverraktár őrzésével voltak megbízva - könnyen lerohanták, ezzel kicsit felborítottuk a játékmenetet (Bocs Lacus!). Sajnos itt kijött egy két játékosnál a hosszú kihagyás, de hamar magunkra találtunk, sikerült az erdőt megtisztítani és bár visszafoglalni nem sikerült a korábban elvesztett épületet, a védők többségét felmorzsoltuk. A Delta nagyon ügyesen védte az épületeket, megtalálták azok a kulcsfontosságú pozíciókat, ahonnan könnyen lehetet tartani a támadásokat, a mi játékunk pedig nem volt elég lendületes, hogy megtörjük őket, sokat tanultunk a helyzetekből.

A Ten-X-el karöltve próbáltuk az extra erőforrásokhoz jutott lázadókat vissza szorítani, ahol inkább nekik jutottak a nehezebb feladatok, de nagyobb létszámmal ők is nehezebben boldogultak. Végül csak sikerült az elnököt visszaszerezniük és a kimenekítési pontra eljuttatni, ahol az egész lázadó hadsereggel kellett szembenézni…

Összességében egy nagyon jó játékon vettünk részt, nagyon sok ötlet volt a játékban, amik megvalósításra is kerültek. Sajnos, ahogy korábban is írtam a mi hibánkból kicsit borult a játékmenet. az elején, szinte azonnal elbuktunk két célépületet. Nagyon jól volt irányítva a játék, egy percet se unatkoztunk, folyamatosan jöttek az utasítások, ha úgy alakult, a kiállási időt is dinamikusan kezelték a szervezőt, hogy ne akasszuk meg a sok „halállal” a játék lendületét. A "csak meghívásos" szervezés szerintem meghozta az eredményt, nem volt különösebb gond a találatokkal, tudtommal nagyobb összeszólalkozás sem volt, korrekt, becsületes játékon vehettünk részt. Én személy szerint is dobattam és örömmel láttam, hogy más játékosok is éltek ezen opcióval. Végre nagyobb szerepet kapott az erdő, amit színesítet, hogy számos megkeresendő tárgy volt elrejtve, amik megtalálása, hol a lázadóknak, hol a katonaságnak jelentett külön feladatot. Eddigi egyik legjobb játékunkon vettünk részt, de még így is azt éreztem, hogy a szervezőkben még bőven van tartalék a jövőt tekintve, szóval nagyon várjuk a folytatást!

-Tronix
 


PoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawiaPoldawia

Hozzászólások