Operation

Rivals War - Second Front

2016.04.11.

Joe-ék vegyifegyver kivonás játékára csak páran jutottunk el és mivel nagyon tetszett a játék és a pálya is – amihez most volt először szerencsénk – jött az ötlet, hogy menjünk el a következő játékra is, de nagyobb létszámmal. Sikerült két kocsival indulni és már az útvonalat is ismertük, az utazás a korán kelés ellenére jó hangulatban telt. Az előzőleg megszokott kronózás és beléptetés gördülékenyen ment, bár valahogy megint nem kapott nálunk pár ember „medic szalagot” (szerintem egy tejgumi medic szalagnak egy 3.000 Ft-os 1 napos játéknál nagyon gáz).

A Raven-t most két tűzcsoportra osztottuk (Alfa / Bravo), volt egy felvételiző játékosunk is, aki egyébként meg is szerezte a felvarrót a játék végére, ezúton gratulálunk. A játékmenet jó volt, én személy szerint rádiósként kevés felesleges forgalmazást hallottam, amire Joe fel is hívta a figyelmet. Folyamatosan látta el utasításokkal a rajokat. A megtalálható bónuszfeladatok ötletesek voltak az elmondások szerint, mi nem nagyon akadtunk bele ilyenbe, bár nem is nagyon kerestük. Általában oda mentünk segíteni, ahol valamilyen objektumot kellett megtartani vagy elfoglalni. Ennek köszönhetően nagyon sokat lőttünk, hol eredményesebben, hol hamar felmorzsolódva, attól függően mekkora ellenállással találtuk szembe magunkat. Találatmegadási problémával nem igazán találkoztunk, bár ez nagyon függött attól, hogy kikkel akadtunk össze, nagyon eltérő stílusú játékosokhoz volt szerencsénk. Volt aki profin 1 mellényre küldött BB-vel oldotta meg sokszor a helyzetet – nekik innen cheers – de voltak ROF huszárok is, akik elég hamar pörgettek ki egy-egy tárat. A csapat nálam elváráson felül teljesített, bár bőven van még mit tanulni, a nagyobb létszámot már sokkal nehezebb koordinálni, de majd ez is kialakul.

A játék második felében viszont sikerült egy elég jó sérülést beszereznem, ami felett nem tudok elsiklani. Elvileg minden fegyver kronózva volt, a játékos listát átnézve, voltak bizony elég erős „szabálynak megfelelő” mesterlövész fegyverek. Sikerült elég jól fejbe lőnie valakinek, bár ahogy olvasom másnak meg a fogát sikerült kilőni. Egyrészt csak gratulálni tudok az illetőnek, gondolom ezekkel a plusz frag-ekkel boldogan ment haza, hogy valakinek a feje miatta vérzett vagy másnak épen a foga hiányzik. Tényleg ér annyit az a találat? Gondolom az illető a puskája másik végén állva is tudna vigyorogni és és vállalná, hogy ő legyen célpont saját fegyvere által pofán lőve... mert akkor ez így fair. Nem véletlenül kezdődik a MASZ úgy, hogy az első a biztonság és minden szabály ennek van alárendelve. Nem véletlenül kezelhet ilyen fegyvert csak 18. életévét betöltött személy. Persze itt lehet azzal jönni, hogy arcvédelem, de ugye ő sem visel ilyet, tehát akkor nem várja el mástól se, hanem inkább próbáljon már meg etikusan, sportszerűen és esetleg egy ilyen erősségű fegyvert kézbe véve némi alázattal játszani. Esetleg kicsit ezen gondolkozni a két szünet közt, miközben repeat-en nézi az Amerikai mesterlövészt. A fura az, hogy az illető ugye nem volt hajlandó a nick-jét megmondani. Ha fegyverem szabálynak megfelelő, akkor nem értem miért nem vállalta fel ki ő. Én ha úgy látom, hogy esetleg valaki úgy találtam el, hogy az jobban fájt neki mint kellene, odamegyek és megkérdezem minden oké és elnézést kérek, nem elsunnyogok.

És itt kicsit meg kell rónom a szervezést is. Egyrészt szervezői csatornán nem értem el senkit, hosszú perceken keresztül többszöri próbálkozásra sem. Katonai oldalon beszéltem végül Joe-val, hogy mi a gond, esetleg küldjenek az adott helyre egy kronót és csekkoljanak már rá - bár pontosan nem tudtuk kit keressenek ugye –, mert arról a távról nem kellett volna ilyen sérülést okoznia még egy mesterlövész fegyvernek sem (bár ezt a videóból ki-ki eldöntheti majd maga). Joe jelezte, hogy ezt 8-ason beszéljük már meg. Mondtam nincs semmi gond, egyik csapatársunk orvos, már ellátott, nem vettük igénybe a mentősöket, fertőtlenítettük, ragtapasz és ment tovább a játék. Viszont a 8-ason maradva hallottam, hogy Joe se tudott másik szervezőt elérni (Mikit), így a dolog ennyiben maradt. Nem az a gáz, hogy nem lett ebből valami nagy felhajtás csinálva, hanem az, hogy gondom volt és szervezőin nem lehetett elérni senkit. Lehetett volna nagyobb probléma is és nem tudtam volna szervezőt elérni a megadott „elérhetőségen”.

A játék ettől a kis malőrtől eltekintve szerintem jó volt. Szerintem korrekt volt Joe irányítása, egy két alkalommal kicsit leültek a játékosok, akiket próbált noszogatni. Viszont az előző játékon sokkal barátibb volt a hangulat, akkor a két oldal sokkal jobban dicsérte egymás szép találatait, ott találkoztam dobatással, sokkal több pacsit láttam a két frakció között. Ott lehetett érezni Joe által az eligazításon vázolt kicsit szigorúbban vett részvételi szabályait, itt én már ezen a játékon ezt kevésbé éreztem. Így is sikerült néhány új arcot megismerni és jót beszélgetni velük a katonaság táborában.

Hazaindulás előtt, mostanában megszokott módon még közösen értékeltük a csapat teljesítményét és magát a játékot is.

Reméljük lesz még szerencsénk a pályához és Joe-ék is tovább viszik ezt a kicsit keményvonalasabb szigort.

-Tronix


Rivals War - Second FrontRivals War - Second FrontRivals War - Second FrontRivals War - Second FrontRivals War - Second FrontRivals War - Second FrontRivals War - Second FrontRivals War - Second FrontRivals War - Second FrontRivals War - Second Front

Hozzászólások